Uçakla Butik Van, Diyarbakır Turları (Van başlar, Diyarbakır biter) Tur Programı

UÇAKLA BUTİK
YENİ ROTA, SADECE GENÇAYSTAR ‘DA!

Doğu Anadolu’nun En Gözde Şehirleri Bir Arada Butik Program

VAN & DİYARBAKIR TURU

Van ismiyle gelenekselleşmiş Van Kahvaltısı Acentamızın ikramıdır.

İzmir ‘den Erken Van Gidiş, Diyarbakır ‘dan Geç Dönüş Uçuş Farkıyla

Van, Van Kahvaltısı, Gevaş, Akdamar Adası, Halime Hatun Kümbeti, Van Kalesi, Van Evleri, Kedi Evi, Savat İmalat Merkezi, Muradiye Şelalesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı (Bitlis), Nemrut Krater Gölü, Diyarbakır, Reyhani Gecesi, Diyarbakır Surları, On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Ömer Camii, Urfakapı, Parlı Safa Camii, Ziya Gökalp Müzesi, Dört Ayaklı Minare, Tarihi Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Kültür Evi, Cahit Sıktı Tarancı Evi ve Fazlası…

Tur Hareket Tarihleri 2 Gece 3 Gün
1.Tur: 20-22 Nisan (Ramazan Bayramı), 2.Tur: 29 Nisan-01 Mayıs, 3.Tur: 27-29 Haziran (Kurban Bayramı), 4.Tur: 13-15 Temmuz, 5.Tur: 31 Ağustos-02 Eylül, 6.Tur: 14-16 Eylül, 7.Tur: 28-30 Eylül, 8.Tur: 12-14 Ekim
 

Bu turda Erken Rezervasyon indirimimiz bulunmaktadır. Erken Rezervasyon indirimi acenta tarafından belirlenmiş kontenjan için geçerli olup, bu kontenjan bittiğinde fiyatlarımız kademeli olarak artış gösterecektir. Erken Ödeme için herhangi bir tarih bulunmayıp sadece belirli kontenjan içindir. Erken Al, Karlı Çık!
(!)
Bu turu kendi grubunuzu özel oluşturarak gerçekleştirmeye ne dersiniz? O zaman bizimle iletişime geçin sizin grubunuza özel düzenleyelim. Formu doldurarak bizimle iletişime geçmek için Tıklayınız...
Kalkış Yerleri: 06.20 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar
Gezilecek Yerler: Van, Van Kahvaltısı, Gevaş, Akdamar Adası, Halime Hatun Kümbeti, Van Kalesi, Van Evleri, Kedi Evi, Savat İmalat Merkezi, Muradiye Şelalesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı (Bitlis), Nemrut Krater Gölü, Diyarbakır, Reyhani Gecesi, Diyarbakır Surları, On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Ömer Camii, Urfakapı, Parlı Safa Camii, Ziya Gökalp Müzesi, Dört Ayaklı Minare, Tarihi Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Kültür Evi, Cahit Sıktı Tarancı Evi ve Fazlası…
PROGRAM
1 Gün: Van, Van Kahvaltısı, Gevaş, Akdamar Adası, Halime Hatun Kümbeti, Van Kalesi, Evleri, Kedi Evi, Savat İmalat Merkezi (Tam Gün Van Turu)

Acentamızın 1 Gün evvel SMS ile güncel uçuş bilgisi ileteceği detayları dikkate alarak, Havalimanında oluyoruz. SunExpress Hava Yollar ‘na ait XQ9184 Sefer sayılı uçuş ile Saat: 10.50 uçuşu ile İZMİR ‘den VAN ’a uçuyoruz. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğumuzun sonunda alana iniyor ve valizlerimizi alıyoruz. Ardından rehberimiz ile buluşarak öğle yemeği (ekstra) için mola veriyoruz.

Sabah erken saatlerde İzmir Adnan Menderes Havalimanı ‘nda oluyoruz ve check-in bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. İzmir ‘den 06.20 uçuşu ile Van’a olan 2 saatlik yolculuğumuzu tamamlıyor ve 08:20 ‘de Van Havaalanı ’na iniş yaptıktan sonra bizi bekleyen aracımıza geçerek, VAN ’a özgü lezzetlerin sunulduğu, neredeyse Van deyince aklımıza ilk gelenler arasına girmeyi başaran KAHVALTISI ile turumuza başlıyoruz. Yıl 1947 de ilk kahvaltı salonunun açılmasıyla başlayan, bu ünün sahibi lezzetleri, hızlıca tattıktan sonra, Edremit üzerinden GEVAŞ 'a giderek iskeleden tekneye (ekstra tekne ücreti) binerek, 25 dakikalık mavi yolculukla Van Gölü’nün en büyük adası AKDAMAR ADASI ’na ulaşıyoruz. Güzelliği dillere destan TAMAR ’ın, genç çobanla hüzünlü aşkının öyküsünün yazıldığı adada, KUTSAL HAÇ adına yaptırılan AKDAMAR KİLİSESİ ‘ni ziyaret ediyor ve adadan ayrılarak, tekrar Gevaş’a ulaşıyoruz. Selçuklu Mezarlığı’nda Melik İzzeddin tarafından 1335 tarihinde, kızı Halime Hatun için yaptırılan KÜMBET ’i ziyaretimiz sonrası VAN Merkeze dönüyoruz. Urartuların başkenti doğunun Paris’i VAN ’da ilk durağımız UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki VAN KALESİ oluyor. TUŞBA(VAN) Ovası’na hakim konumu ve Urartuların imar faaliyetlerindeki ustalıklarının buluştuğu bu güzel eseri keyifle ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda VAN EVLERİ ’nin güzel bir canlandırmasını da ziyaret etme imkanı yakaladığımız bu ziyaret sonrası, KEDİ EVİ ’ne gidiyoruz. Van’a özgü el sanatlarının sergilendiği, ARUBANİ SAVAT ve URARTU İMALATI Gümüş Merkezi ’ni ziyaret ettikten sonra otelimize ulaşıyor ve yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Muradiye Şelalesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı (Bitlis), Nemrut Krater Gölü (Bitlis), Diyarbakır, Reyhani Gecesi

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün güzel manzaraları eşliğinde, bir tabiat harikası olan MURADİYE ŞELALESİ ’ne gidiyoruz. Suyun tabiattaki gücüne tanıklık ettiğimiz bu güzel ziyareti, fotoğraflarımızı çekerek taçlandırdıktan sonra, Bitlis’in AHLAT ilçesindeki SELÇUKLU MEZARLIĞI ’na gidiyoruz. Erken döneme ait en büyük Türk-İslam Mezarlığı’nın en güzel örneği sayılan, alışılan boyutlardan daha büyük 118 mezar taşının sergilendiği açık hava müzesini ziyaretimiz ardından bizi bekleyen minibüslerimize geçerek, NEMRUT KRATER GÖLÜ ’ne gidiyoruz. Dünyanın 2., Türkiye’nin en büyük krater gölünü ziyaret ediyoruz. Tepeden görebileceğimiz; zirve noktasındaki fotoğraf molasının ardından buhar bacalarını gezme fırsatı yakaladığımız, farklı ama bir o kadar da güzel bu deneyimimizin ardından otobüsümüzdeki yerimizi alarak yolculuğumuza devam ediyoruz. Bir zamanlar adına türküler yakılan BİTLİS ’i uzaklardan selamlıyoruz. “Bitlis’te beş minare” nin hikayesini rehberimizden dinlerken bir sonraki ziyaret noktamız olan DİYARBAKIR için yol alıyoruz. Yolumuz üzerinde, sanat, mimari ve mühendisliğin buluşup, el ele verdiği Artuklu Dönemi eserlerinden 1147 yılında, Batman Çayı üzerine inşa edilen MALABADİ KÖPRÜSÜ ’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Çin Seddi’nden sonra dünyada korunagelmiş en uzun 2.yapı olan DİYARBAKIR SURLARI ’na ve şehre bizler de “Hoş bulduk !..” diyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte Diyarbakır ismiyle özdeşleşmiş Reyhani Gecesi ‘ne gitmeyi ihmal etmiyoruz. (ekstra)



3 Gün: Diyarbakır (Tam Gün Şehir Turu), İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra ismini gözlerinden alan, hikayeleriyle şarkılara konu olan ON GÖZLÜ KÖPRÜ ’ye gidiyoruz. Fotoğraflarımızı aldıktan sonra ve yine kendisinden önce şarkısı gelen şanslı yapılardan birisi olan MARDİN KAPI ’ya ulaşıyoruz. FINDIK BURCU ve KEÇİ BURCU ’ndan kuşbakışı gördüğümüz HEVSEL BAHÇELERİ ’nin, çölün ortasında vaha gibi duran güzelliğine hayran kalırken başka bir keşif için yönümüzü sur içine doğru çeviriyoruz. DELİLLER HANI (rehber) ve sonrasında rivayete göre; İslam Ordusu tarafından 639 yılında fethedilen Diyarbakır’ın ilk namazının kılındığı yer olan HZ. ÖMER CAMİSİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından URFA KAPI ’da inerek şehir yürüyüşümüze başlıyoruz. Minaresinin yapımı sırasında; kirecine Diyarbakır çevresinde bulunan kokulu bitkilerin ilave edildiği PARLI SAFA CAMİ’ni ziyaretimizin ardından ZİYA GÖKALP MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Ünlü Şair, Yazar ve Sosyolog Ziya Gökalp’i anıyor ve sivil mimarinin güzel örneklerinden birisini böylece ziyaret ediyoruz. Ardından özgün mimarisiyle DÖRT AYAKLI MİNARE (ŞEYH MUTAHHAR CAMİİ) ‘ni görüyor ve bir soluklanma molası veriyoruz TARİHİ HASAN PAŞA HANI ’nda. Diyarbakır’ın en ünlü yapısı; tarihi ve ihtişamı ile büyüleyecek ULU CAMİ ‘yi ziyaretimiz sonrası sıra kendimizi ödüllendirmeye geliyor. Başta ciğer olmak üzere, Diyarbakır’ın ünlü lezzetlerinden oluşan keyifli bir öğle yemeği ile dinleniyor ve enerji topluyoruz. DİYARBAKIR KÜLTÜR EVİ ’nde çay molası sonrası CAHİT SITKI TARANCI EVİ ’ni de ziyaret edip yönümüzü İÇ KALE ’ye çeviriyoruz. AMİDA HÖYÜK ’ün ev sahipliği yaptığı yapıları; SARAY KAPI, ARTUKLU KEMERİ, ASLANLI ÇEŞME, HZ. SÜLEYMAN VE 27 SAHABE TÜRBESİ, ST. GEORGE KİLİSESİ ve ARTUKLU SARAYI ’nı görerek, buluşma saatimize kadar alışveriş için serbest zaman kullanıyoruz. Ardından DAĞ KAPI ’da bizi bekleyen aracımıza geçiyoruz. Biriktirdiğimiz anı ve makinelerimize aldığımız karelerle şehre veda ederken havalimanına transfer oluyoruz. Diyarbakır Havalimanı ‘ndan 22.40 uçuşu ile İZMİR ‘e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yeni yollar, yeni keşifler ve yeni dostluklarda bir arada olmak dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ile İzmir Van Gidiş, Diyarbakır İzmir Dönüş Ekonomi Sınıf Uçak Bileti
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşımlar ve Tüm Turlar
  • Belirtilen Oteller ’de 2 GECE Konaklama
  • Otel ’de 2 Akşam Akşam Yemeği
  • 1.Gün Sabah Alınan Geleneksel Van Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş üzeri misafirlerimiz 20 TL fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Nemrut Krater Gölü Minibüs Ücreti
  • Diyarbakır Reyhani Gecesi Aktivitesi
  • Star İptal Güvence Paketi


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (06:20)
Notlar
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://mail.gencaystar.com.tr/ucakla-butik-van-diyarbakir-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 00:39 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.