29 Ekim, Uçakla Butik Mardin & Midyat Turu Tur Programı

ERKEN REZERVASYON FIRSATI
ERKEN AL! KÂRLI ÇIK!

PEGASUS HAVA YOLLARI İLE İZMİR BATMAN GİDİŞ, MARDİN İZMİR DÖNÜŞ
29 EKİM TATİLİNE ÖZEL

Uçakla 2 Gece 3 Gün
Butik MARDİN & MİDYAT TURU

2 Gece Eski Mardin 'de 4*Yaygrand Hotel Konaklamalı
Tamamı 4*Oteller'de Akşam Yemeği Dahil Konaklama

Batman, Hasankeyf, Midyat, Mor Gabriel Manastırı, Deyrulumur Manastırı, Beyazsu, Mardin, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Mardin Eski Şehir (Batı yakası), Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Eski Şehir (Doğu Yakası), Dara, Kıllıt

CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ ÖZEL
29-31 EKİM 2021 - 2 GECE 3 GÜN

Bu turda Erken Rezervasyon indirimimiz bulunmaktadır. Erken Rezervasyon indirimi acenta tarafından belirlenmiş kontenjan için geçerli olup, bu kontenjan bittiğinde fiyatlarımız kademeli olarak artış gösterecektir. Erken Ödeme için herhangi bir tarih bulunmayıp sadece belirli kontenjan içindir. Erken Al, Karlı Çık!
Kalkış Yerleri: 09.35 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar
Gezilecek Yerler: Hasankeyf, Midyat, Eski Kent Gezisi (Sokakları, Kiliseleri, Hanları), Mor Gabriel Manastırı, Kafro(El Beğendi Köyü), Beyazsu, Mardin, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Mardin Eski Şehir (Batı yakası), Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Eski Şehir (Doğu Yakası), Savur, Kıllıt köyü
PROGRAM
1 Gün: İzmir, Batman, Hasankeyf, Midyat, Mor Gabriel Manastırı, Deyrulumur Manastırı, Beyazsu, Mardin

 (Pegasus Hava Yolları uçuş saatinden 1.5 – 2 Saat önce alanda olmayı önermektedir. Bu süreler harici havalimanında olan yolcularımız için check-in garantisi verilmemektedir. Tüm sorumluluk müşteriye aittir.)

Sabah 07:35 ‘de İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve T.C. kimliklerimiz ile birlikte PEGASUS HAVA YOLLARI ‘nın kontuarlarından check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. PEGASUS HAVA YOLLARI ‘na ait PC3070 sefer sayılı Saat: 09:35 uçuşu ile BATMAN ‘a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. 2 saat süren yolcuğumuz sonrasında havalimanına iniyor, rehber ve aracımız ile buluşuyoruz. Rehberimizin yönlendirmesiyle aracımızdaki yerlerimizi alarak turumuza başlıyoruz. Ekstra kahvaltı molamızın ardından petrol kuyuları ile bize göz kırpan kentimimizde, Süryanice “KİFOS”, Osmanlıca “KAYALAR VE MAĞARALAR KENTİ” anlamındaki “HISN-I KEYFA” ya yani günümüzün HASANKEYF ‘ine gidiyoruz. Ilısu Barajı’nın üzerinde yapacağımız tekne turumuz ile hem yakın tarihimize hem de geçmişe bir yolculuk yapıyoruz. Ardından film platolarının gözde mekânı MİDYAT ’a gidiyoruz. “Sokaklarında yürümezseniz Midyat’ı anlayamazsınız…” diyoruz ve yürüyüşe başlıyoruz. İlk durağımız DEVLET KONUKEVİ oluyor. Dileyen yolcularımız burada; yakın zamanda çekilen “Sıla” “Hercai” filmleriyle ününe ün katan konağı ziyaret edebilir, dileyen yolcularımız da gümüş alışverişi yapabilirler. Ardından yürüyerek BETHİL KİLİSESİ ’ni, MOR ŞARBEL KİLİSESİ ’ni, MİDYAT TARİHİ EVLERİ ’ni, MOR AHISNOYA KİLİSESİ ’ni, ŞARAP EVİ, MOR BARSAVMA KİLİSESİ ’ni panoramik olarak görerek GELÜŞKE HAN ’a ulaşıyoruz. Sonrasında muhteşem mimarisi ile büyüleyecek Süryani Kilisesi’nin önemli merkezlerinden olan ve Süryanileri de yakından tanıma fırsatı yakalayacağımız MOR GABRİEL MANASTIRI ’na gidiyoruz. Diğer adıyla DEYRULUMUR MANASTIRI ’nı ziyaret ediyoruz. Dünyanın ayakta duran en eski Süryani Manastırlarının birisi olan ve bir tapınağın üzerine 397 de inşa edilen zaman içerisinde ilave yapılarla genişleyen yapıda; ABİDE EVİ, MERYEM ANA KİLİSESİ, RESULLER KİLİSESİ, KIRKŞEHİT KİLİSESİ, MOR SAMUEL MABEDİ, THEODORA KUBBESİ ’ni gördükten sonra sonraki noktamız için hareket ediyoruz. BAGOK Dağları’nın, Süryanilerin deyimiyle İZLA Dağları’nın, eteklerindeki KAFRO (El Beğendi) Köyü’ne gidiyoruz. Midyat taşından yapılan villalarına, Mezopotamya’nın ortasındaki pizza dükkanına sahip olan farklı bir mozaiğe sahip Süryani Köyü’ndeki keyifli ziyaretimiz sonrası ister tatil beldesi deyin, isterseniz mesire alanı BEYAZSU ’ya gidiyoruz. Mezopotamya’nın ortasında yeşil ve suyun can verdiği güzel bir mekânda kısa bir mola ve sonrasında “Taşların Dile Geldiği üneş’in Ülkesi MARDİN” için hareket ediyoruz. Otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama MARDİN ‘deki otelimizde.



2 Gün: Mardin, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Mardin Eski Şehir (Batı yakası), Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Eski Şehir (Doğu Yakası), Mardin

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, Mezopotamya’nın Efes’i DARA ANTİK KENTİ ’nde geçmişe doğru yolculuk yapıyoruz. Bir zamanların askeri garnizon kentinin kale, köprü, su kanal ve sarnıçları, kilise, arasta, saray, çarşı, zindan, tophane, kaya mezarları ve sivil yerleşim birimlerinden günümüze kalanları incelerken, yeniden diriliş ayinlerini belki de hayal ediyor ve zihnimizde mekanla buluşturuyoruz. Hafızalarımıza ve makinelerimize yeni kareler ilave ettiğimiz bu güzel ziyaret sonrası, birçok modacının gözde defile mekanı olarak seçtiği KASIMİYE MEDRESESİ ile şehir gezimize başlıyoruz. Bir zamanların çok önemli eğitim merkezlerinden birisi olan medresenin, hüzünlü hikayesinin eşlik ettiği tasavvuf öğretisinin en güzel örneğine ev sahipliği yapan yapıyı ziyaretimizin ardından 1.Caddeye ulaşıyor ve yürüyüşümüze başlıyoruz. Yapacağımız panoramik yürüyüşümüz sırasında; ŞEYH ÇABUK CAMİİ ’ni, ESKİ SÜRYANİ KATOLİK PATRİKHANE BİNASI ’nı, CUMHURİYET MEYDANI ’nı, Mardin evlerini ve sokaklarını, çarşılarını, pasajlarını görerek ULU CAMİ ’ye gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Dönüşümüzü 1. Cadde üzerinde gerçekleştirirken KASIM TUĞMANER CAMİ, TUĞHAN, ŞAHKULUBEY KONAĞI ’nı görerek öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından DEYRUL ZAFARAN MANASTIRI ’na gidiyoruz. MOR HANANYO KİLİSESİ, AZİZLER EVİ, MERYEM ANA KİLİSESİ ve GÜNEŞ TAPINAĞI ’nı gördükten sonra şehre dönerek bu kez de 1. Caddenin Savur Kapı tarafından giriş yaparak şehrin doğu kanadını ziyaret ediyoruz. Yürüyerek MELİK MAHMUT CAMİ ’nden başlıyoruz turumuza. MARDİN EVLERİ arasında yürüyerek SAVURKAPI MEDRESESİ(PAŞAVATLAR) ’ni, HATUNİYE (SITTI RAVİYYE) ’ni ve HAMAMI ’nı, ŞEHİDİYE CAMİ ve MEDRESESİ ’ni, PTT BİNASI ’nı, EMİR HAMAMI ’nı görerek TELLALLAR ÇARŞISI ’na gidiyoruz. Ve günün sonuna doğru ekranlardan alışık olduğunuz o güzel görüntünün sahibi o güzel yapı ZİNCİRİYE MEDRESESİ ’ni ziyaretimiz ile günü ABBARALAR ’dan geçerek BAB-I SOR ÇEŞMESİ ’nde sonlandırıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama MARDİN 'deki otelimizde.



3 Gün: Savur, Kıllıt köyü, Mardin, İzmir

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Arapça “savr”, Süryanice “savro” kelimelerinden türeyen “boyun” anlamına gelen Kumur Türkleri tarafından kurulan SAVUR ’a gidiyoruz. Hitit, Roma, Bizans, Artuklu pek çok medeniyete ev sahipliği yapan SAVUR KALESİ ’ni uzaklardan selamlayarak, evlerini ve Savur Çay’ının suladığı bahçelerini görüyor ve HACI ABDULLAH BEY KONAĞI ’na gidiyoruz. Savur’un geçmişten günümüze almış olduğu yolun hikayesini dinledikten sonra Süryani halkın yerleşimlerinden olan KILLIT KÖYÜ (Dereiçi) ise sonraki durağımız oluyor. Bir köy ki; hem Ortodoks hem Protestan hem de Katolik Kilisesi’ne sahip dünyada eşine az rastlanır nadir yerleşimlerden birisi. Bu son ziyaretimizle taşların ve kültürlerin dile geldiği Mardin’e de veda ederek ​Biriktirdiğimiz anı ve makinelerimize aldığımız karelerle şehre veda ederken havalimanına transfer oluyoruz. PEGASUS HAVA YOLLARI ‘na ait PC3061 sefer sayılı Saat: 12:45 uçuşu ile İZMİR ‘e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Bir başka keşifte tekrar karşılaşmak dileği ile…

Ziyaret Noktaları Hakkında Bilgi: Tur programları 2020 yılı ve öncesi istatistikleri baz alınarak hazırlanmış ve ziyaret noktaları yolcu istekleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Bazı ziyaret noktaları kapalı olma durumu, restorasyon, ziyarete kapatılma gibi gerekçelerle rehber insiyatifi ile iptal edilebilir veya değişikliğe uğrayabilir.

Uçuşlar Hakkında Önemli Bilgi: Uçuş detayları tur programında turun hazırlandığı gün hava yolundan alınarak bilgi amaçlı verilmiştir. Uçuş kodları ve uçuş saatleri değişebilir. Lütfen turdan önce acentanızdan doğru uçuş kodlarını ve saatlerini edininiz.

Uçaklı Turlar Hakkında Önemli Bilgilendirme; Uçaklı turlarımızda Acentamız Havayolu ile grup anlaşması yaptığı için, PNR tüm grup için oluşturulmuştur. Check-In yapmak için ilgili tarihte ilgili buluşma saatinde TC Numaralarınızın bulunduğu kimlik kartı & PASAPORT ile havayolunun Check-In kontuarından gerçekleştirebilirsiniz. Acentamız ayrıca bilet çıktısı ve PNR bilgisi vermemektedir. Turdan 1 gün önce uçuş detayları yolcularımız için paylaşılmaktadır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • PEGASUS HAVA YOLLARI ile Batman Gidiş, Mardin Dönüş Ekonomi Sınıf Uçak Bileti
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşımlar ve Turlar
  • Oteller ’de 2 GECE Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otel ’de 2 Akşam Akşam Yemeği
  • Otel ‘de 2 Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Reyhani Gecesi (İsteğe Bağlı Yemekli…)
  • Star İptal Güvence Paketi


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (06:40)
Notlar

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Tur araç büyüklüğü katılımcı sayısına bağlı olarak seçilmektedir. Turizm paketli olarak 17/27/29/35/46 Kişilik araçlar seçilebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • Havayolu kaynaklı gecikme, iptal gibi riskler ile bölgeye varışımız ya da ayrılışımız planlanandan farklı olabilir. Bu gibi durumlarda rehber insiyatifinde değişikliğe ve tur noktalarında iptale gidilebilir. Böyle bir durumda acentamızın sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir. Tur anında odaları ayırmak ve 1 DBL + 1 SNGL şekline çevirmek mümkün değildir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://mail.gencaystar.com.tr/29ekim-ucakla-butik-mardin-midyat-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 23.04.2024 16:06 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.